Select Page

Dit is het goede nieuws van 2020

 

De wereld stond op zijn kop dit jaar, met de coronapandemie als hoofdrolspeler. In dit overzicht zetten we het goede nieuws van 2020 op een rij.
De lucht is echt een stuk schoner De lucht blijft schoner als gevolg van de coronamaatregelen. Het thuiswerken en de oproep niet onnodig te reizen zorgen voor minder verkeer en dus voor minder uitstoot van fijnstof en stikstofdioxide. Lees hier meer
Tom Moore is de collectekampioen voor corona Een verjaardag is in coronatijd meestal behelpen, maar niet voor Tom Moore. Toen de Britse veteraan honderd werd, kreeg hij een feest zoals hij nog nooit had beleefd. Achter zijn rollator liep hij wekenlang rondjes door de tuin om geld op te halen voor de strijd tegen corona. De Britten wilden hem bedanken. Lees hier meer. 
Jongeren tegen online discriminatie

Kennisinstituut Movisie traint jongeren hoe ze moeten reageren op discriminerende berichten op sociale media. “Meer mensen moeten het gevoel krijgen dat ze de ander mogen aanspreken op zijn of haar gedrag.” Lees hier meer.

Paus: homostellen moeten geregistreerd partner kunnen zijn Paus Franciscus heeft zijn standpunt herhaald dat homostellen een geregistreerd partnerschap moeten kunnen sluiten. Hij zei dit ook al eens toen hij nog aartsbisschop van Buenos Aires was. Nu zegt hij het nog eens duidelijk als paus, in een documentaire van filmmaker Evgeny Afineevsky. Het is belangrijk dat homorelaties ook juridische bescherming genieten, vindt de paus. Lees hier meer
Eerste Nederlandse pandababy geboren Reuzenpanda Wu Wen, die sinds 2017 in Ouwehands Dierenpark in Rhenen verblijft, is bevallen van een baby.  “De bevalling begon voor ons ook onverwacht, maar dit is echt fantastisch nieuws.” Lees hier meer.