Select Page
De Duurzame 100 van 2020 komt eraan!

Ook dit jaar presenteert Trouw weer de Duurzame 100. Een lijst van groene denkers en doeners. Net als in 2019 dit jaar geen wetenschappers, politici en mensen uit het bedrijfsleven in de lijst: het burgerinitiatief staat centraal!

Op donderdag 8 oktober wordt de nieuwe lijst feestelijk gepresenteerd in Pakhuis de Zwijger met mensen uit de lijst en sprekers zoals Marjan Minnesma, Jan Rotmans en Zwerfinator Dirk Groot, de winnaar van vorig jaar. U kunt deze feestelijke presentatie online bijwonen via Trouw.nl. Kijk voor meer informatie op de website van Pakhuis de Zwijger

In aanloop naar de bekendmaking van de lijst lanceren we de Groencast, een podcast over hoe Nederland groener kan, met genomineerden uit de Duurzame 100. Beluister de podcast via Trouw.nl, Spotify of iTunes. 

Wat kenmerkt de duurzame doener?

In welke vijver vissen we eigenlijk? De nieuwe juryleden schetsen het profiel van de groene kanjers.

Beluister de podcast
In 2019 werd de Duurzame 100 vernieuwd: voortaan wordt het een lijst met initiatieven van onderop. In deze podcast leggen we uit waarom. 

#1 van de Duurzame 100 2019: de Zwerfinator

Vorig jaar werd Dirk Groot, alias de Zwerfinator, uitgeroepen tot de nummer 1 van de Duurzame 100. Al jaren raapt en documenteert hij zwerfafval in zijn omgeving.

Metende burgers houden overheid bij de groene les

Bewoners die zelf milieuvervuiling meten en melden zijn van grote waarde. Hun betrokkenheid houdt de overheid scherp.